לשחרר את פולארד Forum Index לשחרר את פולארד

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

הקיץ מתקרב.
Goto page Previous  1, 2

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    לשחרר את פולארד Forum Index -> לשחרר את פולארד
View previous topic :: View next topic  
Author Message
אורח תומך

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

צור, לא הגזמת קצת עם הרעיונות בנוגע ל"אמריקה היא אויב".? החולצה שאתה מציע נראית לי לא רק בגדר דבר שאינו נשמע אלא גם מוגזמת מאוד בפני עצמה.

נכון ראוי וכדאי למצוא את הדרך להעלות למודעות הציבורית את העובדה שארה"ב מתנהלת כלפינו בנושא פולארד כפי שמתנהגת מדינה אויבת. נכון גם באופן כללי להאבק נגד ההשפעה התרבותית האנטי-יהודית.. אבל נראה לי ש"קצת" הגזמת עם החולצה.

וכאמור, זה בוודאי גם סוג פעולה שלא משכנע אף אחד אלא שם אותך בפינה של הקיצוני שאפשר או להתעצבן עליו או לא להתייחס אליו. לדעתי רעיונות כאלה - גם עצם העלתם בפורום מזיקה.
Back to top
View user's profile Send private message
צור וקסלר

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 5:39 pm    Post subject: בס"ד Reply with quote

אמרתי שכל רעיון כזה הוא בגדר רעיון הוא אתה חושב שזה מזיק תערוך את זה. לא אמרתי שאני עבדו ואמרתי שאני חושב שחייבים להתיעץ עם ת"ח בכל עניין כזה.
Back to top
סיון

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

תמיד טוב שיש דוכנים. לכן ממש קריטי למצוא אחראי לשליחת ציוד. יכול להיות
שמצאתי. אני אדע מחר.
בעניין שלטים. המדיניות כרגע היא לא להפיץ שלטים כמו שעשינו בשנה שעברה
(ע"י החתמות וכו') פשט מפני שזה לא יעיל (וראינו את זה בשטח בשנה שעברה)
ככה שלא הפסדנו החתמות לשלטים אבל בהחלט הפסדנו תרומות ופעילים.

שליחת ציוד- באמת פשוט אבל משום מה החברה' האלה לא נמצאים..

רעיונות להפגנות- מעולים. צריך להיות בקשר רציף עם הרב בעניין, אבל לדעתי
כדאי קודם לתכנן ואח"כ לשאול את הרב. ?
שוב. אני חושבת שצריך לפרסם את זה כמה שיותר.

בעניין שבוע- פולארד/ מסע נוער או כל רעיון אחר. אני באמת באמת חושבת שזה
ישיג את המטרה שלנו. א. הפצת שלטים סטיקרים ופלאיירים בצורה מאסיבית
ביותר. ב. פרסום המאבק בקרב כלל האוכלוסיה. ג. גיוס פעילים נוספים. ד.
רעיון שהוא גם כיפי ומלא אנשים ובעיקר נוער ירצו להצטרף
לענ"ד זה לא נופל ביעילות מקמפיין אוטובוסים אם זה מאורגן ומבוצע כראוי.

אני חושבת ששאלת את השאלה כי אתה לא מאמין באפקטיביות של כזה מבצע. לכן
ניסיתי לענות על הנקודה הזאת. ושאר השאלות הן טכניות ומשניות.

רכזים וכו'- לדעתי כל זה יכול לצאת מתוך השבוע-פולארד או המסע. פשוט
להתמש בזה כמנוף לפעילות השוטפת ולא כפעילות נקודתית.

שכחת- חילונים לשכונות חילוניות.

רעיון נחמד. צריך לברר מתי איזה אמריקאי מגיע לארץ.

לדעתי צריך ללכת על משהו גדול יותר בקיץ ופשוט לצאת מתוך זה לפעילות
שוטפת. לעשות משהו שמלהיב וסוחף ונותן אנרגיות. לא הפגנה מייבשת או עוד
משהו רגיל. הרעיון שלך של לצאת לצמתים- זה בעצם הרעיון של שבוע-פולארד.
שבוע של פעילות רבה מאד בכל מני מקומות.
Back to top
יוחנן גולדין-פולארד

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 7:32 pm    Post subject: Re: בס"ד Reply with quote

צור וקסלר wrote:

לגבי פעילות שכוללת בלאגנים, מעצרים, חסימות כבישים, דגלים שחורים מול קונדליסה רייס(לא בגלל שהיא שחורה אלא זה מראה לה קבלת פנים), שריפת דגלים של אמריקה וסתם פעילות שיכולה להיתפס בציבור הרחב בצורה לא חיובית צריך לעשות בהדרכה של רבנים(!!!!!!!!!) לא סתם רב בית כנסת או משהו אפשר להחליט על רב מסוים ולשאול אותו לגבי פעילויות כאלה על כל פעילות בנפרד(אם פועלים פעילויות כאלה יש לשמור על אי דיבור בכלל בנושא אלא רק בכתיבת פתקים לא טלפון ולא להוציא בטריה ממש בשמירה יתירה בכל מקום עם כל אחד כאשר זה יקרה כל פעילות לא חוקית יכולה לנחול הצלחה.(אם רוצים אני מוכן להתייעץ עם כמה תלמידי חכמים לגבי פעילויות כאלה תגידו לי על פעילות צפציפית ואני יחזיר תשובה בעז"ה).!

אם כל הכבוד לא הבנתי למה להתייעץ עם רבנים?
דברים שיש בהם עניין הלכתי (חשש לגזל וכו') יש עניין לשאול רב, אבל, פעילות רגילה לשאול רב?

אם יש חשש שפעילות כלשהי תיראה בציבור בצורה חיובית או שלילית זה בכלל לא עניין של רב!

אני באמת לא מבין מה רבנים קשורים פה? מה הם יועצים אסטרטגים?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
יעל-צפורה

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:53 am    Post subject: Re: בס"ד Reply with quote

צור וקסלר wrote:
קודם כל סליחה על שכתבתי שהפסדנו את העניין עם הדוכנים כי חשבתי שלא היו אבל בכל זאת גם אלה שהיו לא היו עם החתמות של אנשים לשלטים(ככה אני משאר) וזה חבל.

לשלוח ציוד- דבר פשוט מקום מרכזי בארץ שבו יש את הציוד ואפשר למצוא המון דרכים לשלוח ציוד לכל רכז(אם יש 30 רכזים אזוריים- ז"א שלושים צמתים) אז לכח אחד מעבירים את הציוד(שווה את הזמן שזה לוקח ומגלים עם הזמן שתמיד מוצאים מישהו שנוסע שבת לישוב פלוני ומקשים אותו עם הרכז והציוד הועבר ככה לכל מקום בארץ מעבירים ציוד צריך כל פעם מחדש למצוא מישהו שיעשה טובה. עם המרכז ציוד בירושלים זה הכי פשוט- למצוא בן שלומד או שמכיר חבר'ה מממרכז(הישיבה המרכזית העולמית-מרכז הרב) ודרכם לשלוח כל שבוע עם חבר'ה את הציוד, יש שם אנשים מכל הארץ וזה יכול להצליח(אפשר למצוא מישהו שלומד בישל"צ או בישיבה תיכונית אחרת בירושלים-אני לא זוכר שמות אבל יש עוד כמה כמדומני).

עם הריקא ככה הרב צבי יהודה זצ"ל היה קורא לאמריקה(אפילו אסתר-אשתו של.. משתמשת בביטוי הזה).
בקשר להפגנות יש לנו הסכמה עכשיו צריך לדעת איפה לפעול ובמה לא להשקיע.
הדברים שנעשים במנותק מהועד אם את רוצה אני יכול(בבין הזמנים) להתייעץ עם הרב אבינר על פעילויות כאלה צפציפיות אבל צריך לחשוב מה עושים לפני שקובעים פגישה וכאמור בהודעה הקודמת לא בטלפון ולא בדיבורים אלא לכתוב על נייר ולזרוק אותו(בתקופה שלפני הקמת המדינה ככה היו מעבירים הודעות במחתרת- להבדיל כמובן בין הגופים וחשיבותם ומטרת פעולתם אבל את הדרך הזאת עבדה והיא היחידה שתעבוד).
בקשר לפרסום המארגנים צריכים לשמור על שקט וברחוב צריך להודיע אם רוצים כמובן על בלאגן, אפשר שמישהו חשוב בממשלה של האויב האמריקאי מגיע לארץ לירושלים למשל לעשות לו קבלת פנים עם דגלים שחורים ודגלי אמריקה שרופים וכדומה במלונו, במקומות שהוא נפגש עם נבחרי הציבור וכמובן בצמתים מרכזיים בירושלים(למקרה הזה אפשר וצריך לפרשם ברחוב החרדי\ציוני כל אחד עם רבניו שלו מודעות עם חתימת הגרי"ש אלישיב שליט"א ורבנים נוספים בעד הפעילות ולקרוא להפגנות בכל ירושלים בעיקר בכניסה לעיר\מלון פלוני\צומת פלונית וכל על זו הדרך. כמובן שכל זה חייב(!) להיות בהדרכה של הרב אבינר כי פעולה כזאת יכולה להיות טובה ויכולה לעשות נזק רב.
תעני לי באמת- כמה יעלה שבוע פולארד והאם לא עדיף לשמור את הכסף לכשנצתרך(הכוונה לפירסומים ברדיו וכד')?
כמה אנשים יש לך שיוצאים לשבוע פולארד(אפילו שלושה ימים)?
מה המטרה של מסע פולארד כזה?
כמה פירסום מהתשקורת הוא ישיג?
האם לא עדיף לשמור ולהתשמש בכוחות הפועלים למשהו יעיל?

אני מציע שנחלק את הארץ לארבעה חלקים: צפון דרום מרכז וירושלים. לכל מקום רכז, כל רכז צריך לארגן כמה שיותר רכזים לצמתים באזורו, כל רכז צומת צריך לארגן 20 איש לפחות שיבואו בצורה קבועה לפעילות בצומת כמו שכתבתי קודם. חוץ מתועלת העצומה שזה יוצר ליהונתן, זה גורם לבן אדם שעושה זאת להרגיש שייכות למאבק וככה הוא ירצה לפעול עוד וגם להגיע להפגנות גדולות ובעז"ה לסעודת הודיה. וכן זה משהו ענקי ומטורף אבל גם יעיל- ככה הפעילות לגוש תפסה תאוצה ומתוך כל זה יצאו כמה אלפים לחסום שתנועה פלונית ביקשה וככה היגיעו לגוש כמה אלפים וככה היו בהפגנות גדולות מאות אלפים(למרות שזה לא לגמרי נכון).

אפשר גם לעשות הפגנה טלפונית לא שהיא עוזרת הרבה לדעתי אלא שזה מזכיר לאנשים שיש לפעול לפולארד וזה יכול לעזור למצוא רכזים לצמתים(מתקשרים לכל ישיבת תיכונית ואולפנה ודרך זה רואים מי יכול להיות רכז טוב) ואפשר גם אז לעשות מודעות עם חתימות הרבנים(חרדים לשכונות חרידיות וציונים לשכונות ציוניות) ולהדביק. אפשר ג"כ שמגיע מישהו מהממשל האמריקאי להתקשר ולהיגד שלא רוצים לראות אותו שיתן את הכרטיס טיסה לפולארד.

אנשי הישובים צריך למצוא בכל ישוב רכז שיעזור בלגייס תרומות בישוב שלו ואם אפשר אז להיות בצומת עם חבר'ה פעם בשבוע או ישוב רחוב לירושלים להפגנה שבועית מול הקונסוליה.

פעילות בצמתים לדעתי יכולה וצריכה וזה לא קשה בכלל שתיהיה שוטפת. והפעילות הגדולה בקיץ יכולה להיות או קבלת פנים לאיזה שר שלהם או משהו דומה מול הקונסליה או השגרירות. או יומיים-שלושה-ארבעה-חמישה של פעילות כל היום בכמה שיותר צמתים.

ושוב אני מוכן ורוצה לעזור יש לי עוד כמה ימים בבין הזמנים תבקשו עזרה(מפגישות עד לכל דבר אני באמת ישתדל לעזור).

לי דווקא נראה שאם נלך בגישה הזאת,של "אמריקה היא אויב" ,דוקא נגרום לחילונים להתרחק מהפעילות.(ראית כמה ישראלים נוסעים לשם?) אני מציעה להציף את בוש במכתבים שקוראים לשחרר את פולארד,עצומות וכ'ו,שיראו שלעמ"י דווקא אכפת.ויש לי עוד רעיון,להפיץ את העובדות על יהונתן בדרך של פנים אל פנים,ופחות דרך הדוכנים.(כי בדו
Back to top
יעל-צפורה

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:58 am    Post subject: Reply with quote

בס"ד
אופס.... בטעות יצאה לי ההודעה פעמיים. Embarassed מה שרציתי לכתוב,זה שבד"כ בדוכן,האנשים שעוברים לידו ממהרים מאוד (לפחות כך זה נראה בתחנה מרכזית בי-ם) ומי שעוצר ומתעניין וכ'ו,אלו בד"כ תומכי המאבק.(חוץ מהאלה שזורקים איזה משפט פוגע והולכים) וככה,אם המטרה היא להראות את העובדות ולעורר מודעות,זה נראה שלא ממש מגיעים אל המטרה.
Back to top
סיון

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

דווקא כשאני עומדת בדוכן או משהו כזה אז זה בדיוק להפך... מי שזורק הערה זה פשוט בגלל שהוא דווקא כן רוצה לדבר ולשמוע (שהוא טועה בד"כ)
Back to top
סיון

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 6:03 pm    Post subject: Re: בס"ד Reply with quote

יוחנן גולדין-פולארד wrote:
דברים שיש בהם עניין הלכתי (חשש לגזל וכו')

שאלת את הרב אריאל?
Back to top
ציפי

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 9:53 am    Post subject: הערה לפעילות בקיץ Reply with quote

שלום! אני חושבת שצריך לשלב את הפעילויות שלנו עם פעילויות של כל השבויים ואולי על ידי כך נביא למודעות של הציבור החילוני- שמאלני כי יש מהם פעילים רבים לשחרורם של שלושת החטופים האחרונים...
Back to top
אחיה

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 6:41 pm    Post subject: לגבי שליחת ציוד Reply with quote

בסיעתא דשמיא

סיון, ב"ה ברגע שיהיו רכזי-מחוזות יהיה אפשר לשלוח להם וזה הרבה פחות מסובך להפיץ באיזור מסויים בארץ..
Back to top
אורח תומך

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 4:43 am    Post subject: Re: הערה לפעילות בקיץ Reply with quote

ציפי wrote:
שלום! אני חושבת שצריך לשלב את הפעילויות שלנו עם פעילויות של כל השבויים ואולי על ידי כך נביא למודעות של הציבור החילוני- שמאלני כי יש מהם פעילים רבים לשחרורם של שלושת החטופים האחרונים...

כמובן שישנם מקרים רבים שבהם יש להעלות את הנושא בכללו כולל השבויים האחרים (ואם זכרוני איננו מטעני הוועד אף עשה דברים שכאלה בעבר) אך בתקופה זו יש להזהר מאוד שלא לבצע שום פעולה שממנה יכולה להשתמע תמיכה בשחרורום של רוצחים.
Back to top
צור וקסלר

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 5:10 am    Post subject: Re: הערה לפעילות בקיץ Reply with quote

אורח תומך wrote:
ציפי wrote:

כמובן שישנם מקרים רבים שבהם יש להעלות את הנושא בכללו כולל השבויים האחרים (ואם זכרוני איננו מטעני הוועד אף עשה דברים שכאלה בעבר) אך בתקופה זו יש להזהר מאוד שלא לבצע שום פעולה שממנה יכולה להשתמע תמיכה בשחרורום של רוצחים.

האם יש עניין להגיד שיהונתן עצמו מתנגד לכך שישוחרר תמורת רוצחים?
Back to top
סיון

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 5:40 am    Post subject: Re: לגבי שליחת ציוד Reply with quote

אחיה wrote:
בסיעתא דשמיא

סיון, ב"ה ברגע שיהיו רכזי-מחוזות יהיה אפשר לשלוח להם וזה הרבה פחות מסובך להפיץ באיזור מסויים בארץ..

ואיך נעביר ציוד לרכזי מחוזות?
Back to top
naftal87

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 6:21 am    Post subject: Reply with quote

ברגע שיוצא חומר חדש, כגון הזמנת חולצות, שלטים או צמידים, מעבירים כמות לכל רכז מחוז (בהשערה כמה הוא יצטרך) ואם יגמר לו אז נצטרך להעביר לו שוב אם יהיה בעוד מקום מרכזי או מחסן כל שהוא.

בכל מקרה כל העברה כזאת היא לגופה, או לשלוח בדואר חבילות או בשליחים או משהו כזה, או ע"י העברה ידנית.

צריך להפריד בין שליחות דואר יומיומיות לתורמים לבין חלוקת החומר בין מספר מצומצם של רכזי איזור.
Back to top
אחיה

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 6:33 am    Post subject: זה כבר הרבה פחות מסובך.. Reply with quote

בסיעתא דשמיא

משתנה מרכז לרכז אבל כל אחד יחפש דרכים להוביל את הציוד למחוז שלו, זה כבר הרבה יותר יעיל להעביר לכמה אזורים ברחבי הארץ ו..אולי!! שווה במשלוחים גדולים לעשות משלוח ברכב או בשיגור אביב, תלוי בתקציב באותו הזמן.
ובאמת כדאי לעשות כמה שיותר חבילות גדולות מאשר להסתבך כל שבוע מחדש במשלוחים.
Back to top
ציפי

PostPosted: Sat Apr 14, 2007 3:48 pm    Post subject: Re: הערה לפעילות בקיץ Reply with quote

Quote:
[/quote]
Quote:
האם יש עניין להגיד שיהונתן עצמו מתנגד לכך שישוחרר תמורת רוצחים?
[/quote]
חס ושלום! לא התכוונתי חלילה להשוות את פולארד לשבויים בקטע של שיחרורו תמורת מרצחים ערביים, התכוונתי כדי לערב את הציבור החילוני- שמאלני לפעילות של פולארד. ידוע לי שהרבה מהם פועלים למען שלושת השבויים אך הם אינם פועלים למען פולארד. קראתי בפורום מישהוא שכתב משהוא על סטיגמות שיש על הפעילות למען פולארד- שהוא של ימנים ודתיים. רק חשבתי על דרך שנוכל לערב את הציבור החילוני בפעילות ולמנוע מהסטיגמות להרחיק אותם מפעילות למען פולארד.
Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    לשחרר את פולארד Forum Index -> לשחרר את פולארד All times are GMT - 4 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum