| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
שלח את אחי
|
Posted: Sat Mar 24, 2007 3:06 pm Post subject: שלום, החלטתי להכנס לפורום בעקבות ההפגנה שהייתה מול הקונסוליה |
|
|
היי אני אצל דודים שלי והחלטתי להיכנס בעקבות יום חמישי... אני לא יודעת מה עושים פה ומה זה אינטרנט אז אם יש פה מישו כגון... :  |
|
| Back to top |
|
 |
ערן
|
Posted: Sat Mar 24, 2007 3:08 pm Post subject: יום חמישי בקונסוליה? |
|
|
איך נראה לך שהיה??
קצת חוות דעת... |
|
| Back to top |
|
 |
שלח את אחי
|
Posted: Sat Mar 24, 2007 3:24 pm Post subject: סתם ככה היה ממש גדול |
|
|
| אבל אם היה קצת יותר אנשים... |
|
| Back to top |
|
 |
ערן
|
Posted: Sat Mar 24, 2007 6:11 pm Post subject: אין דבר... |
|
|
כנראה אנשים לא הצליחו להגיע...
לונורא...העיקר שהיה טוב...!
ובעז"ה זה גם יעזור במשהו... |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Sun Mar 25, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
היה אדיר!!! כל הכבוד לכל מי שלקח חלק.
אמנם זה קצת מבאס שלא הגיעו מליון אנשים, אבל זה לא מייאש או משהו. זה רק מראה לנו כמה עוד עבודה ישלנו.
 |
|
| Back to top |
|
 |
אחיה
|
Posted: Wed Mar 28, 2007 7:54 pm Post subject: אנשים לא יטריחו את עצמם בשביל פולארד.. |
|
|
| סיון wrote: |
אמנם זה קצת מבאס שלא הגיעו מליון אנשים, אבל זה לא מייאש או משהו. זה רק מראה לנו כמה עוד עבודה ישלנו.
 |
סיון צודקת שיש עוד הרבה מאוד!! עבודה להגביר את המודעות ולהרחיב את המאבק, אבל!!!! צריך להבין שעם כל הכבוד ליהונתן ולחשיבות "פדיון-שבויים" מועטים השנשים שיצאו מגדרם למען יהונתן, אנשים מוכנים להקשר ולעשות כל יום כמה דקות למען יהונתן אבל רוב האנשים לא יבואו להפגנות וכו' לא משנה כמה הם יהיו מודעים..
שלא תבינו לא נכון.. צריך לעשות הפגנות ופעילות שטח אבל:
א. לא לצפות שזה יגיע אי פעם לקנה מידה כמו של מאבק על ארץ-ישראל וכו'.
ב.דרך תנועות-הנוער אפשר ב"ה לנסות לארגן פעילות שטח ואפילו הפגנת ענק חד-פעמית אבל לא מאבק ציבורי ענק, צריך למצוא דברים חשובים שאנשים יכולים לעשות מהבית ולהקדיש לא יותר מ5 דקות. |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 3:30 am Post subject: Re: אנשים לא יטריחו את עצמם בשביל פולארד.. |
|
|
| אחיה wrote: | | צריך למצוא דברים חשובים שאנשים יכולים לעשות מהבית ולהקדיש לא יותר מ5 דקות. |
יאללה בואו נתנוון...
אני לא מצפה שהמאבק יראה כמו המאבק על ארץ ישראל.. פשוט בגלל שהוא לא אותו דבר. בכלל.
אני רוצה שהמאבק למען פולארד ייראה כמו מאבק שצריך להיות למען מישהו שהציל אותנו מסכנת קיום, ומציל אותנו גם עכשיו ממש, בזה שהוא מייצג דברים כל כך גדולים, איך צריך להתנהג.
אז אם אנשים לא מוכנים לצאת מהבית, זה מראה כמה הבעיה עוד יותר עמוקה.
לוידעת למה, זה הזכיר לי את זה שמורידים את הרמה של הבחינות בגרות כדי שאחוזי ההצלחה יהיו יותר גבוהים..
אז מצד שני אני יכולה להמשיך לחשוב ככה ולהמשיך לראות בכל הפגנה כמות קטנטנה של אנשים.
אבל מצד שלישי... אולי צריך לפתוח את הפעילות לעוד כיוונים כדי שאנשים שרוצים לתת 5 דקות ביום (שזה גם אחלה... למרות שזה קצת כזה.. להשקיט את המצפון?..) יעשו את זה. ואחר כך יבואו להפגנות ענק. או למסעי-חירות. |
|
| Back to top |
|
 |
ערן
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 6:58 am Post subject: דבר גואני כתבת...! |
|
|
אני לא נוהג להתחיל ככה, אבל הפעם אני ארשה לעצמי להתחיל בזה שאני לא מבכים עם דעתך על זה שאנשים לא ישקיעו זמן וטורח למען פולארד. אני בטוח שאם רמת המודעות תעלה בצורה משמעותית גם ההשקעה של אנשים כלפי זה תעלה...
נכון, אני לא מצפה שיהיו הפגנות של מאות אלפי אנשים, בעצם אני כן מצפה, אבל קצת פסימי בקשר לזה...אבל כן, אפשר להעצים את הפעילות ולבכפיל את התומכים והפועלים...!
אמרת תנועות נוער, ולדעתי, זה מה שצריך לעשות עכשיו...!
להתחיל לגייס תנועות נוער, ולהתחיל להפיץ דרכן, כי כמו שאמר אדם פשוט "מי אם לא הנוער?" חייבים להתחיל להשתמש בתנועות נוער במאבק! צריך להתחיל להרים את הקול! |
|
| Back to top |
|
 |
הלל92
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 7:33 am Post subject: יש בכל זאת קצת בעיה |
|
|
יש אנשים שמה לעשות? די מיואשים מלהוציא את פולארד מהכלא.
נכון שאסור לחוב ככה כו'. אבל הם חושבים ככה.
אז אולי אם תיהיה צורת פעילות שלא נוסתה אף פעם, אולי הם יסכימו לנסות. אולי. |
|
| Back to top |
|
 |
ערן
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 10:18 am Post subject: Re: יש בכל זאת קצת בעיה |
|
|
| הלל92 wrote: |
אז אולי אם תיהיה צורת פעילות שלא נוסתה אף פעם, אולי הם יסכימו לנסות. אולי. |
אוקיי...אתה צודק!
עכשיו צריך לחשוב ביחד מהי הצורה הזו שלא נוסתה... ולא להשאיר את זה רק בדיבורים! |
|
| Back to top |
|
 |
הלל92
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 12:57 pm Post subject: ניסינו לחושב על זה |
|
|
השאלה באמת אם רפי איתן זו הדרך שלא נוסתה.
ועוד שאלה האם משהו ספיציפי זה נקרא בענהם משהו שלא נוסה. יכול להיות שרק אם ישתנה כל הצורת חשיבה שלנו, או לא יודע מה. אז יבואו. וגם זה לא בטוח.
כשאני שואל מישהו לפעמים אם בא לו לבוא להפגנה או משהו כזה, אז עונים שזה לא יעזור והוא לא ישוחרר. צריך לשכנע שזו כן הדרך הנכונה לשחררו. ואם נתמיד בה הוא כן ישוחרר. |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Thu Mar 29, 2007 2:41 pm Post subject: |
|
|
נראה לי שהבעיה היא קצת יותר עמוקה מהאטרקטיביות של הפעילות...
מאבק למען מטרה חשובה הוא לא לונה פארק, והוא לא אמור להיות כיף. לא עושים דברים כאלה כי יש או אין כח. עושים דברים כאלה כי זה חשוב וצריך. זה בכלל לא מגיע למקום של כח. הרצון לעשות טוב גובר על העצלות או וואטאבר.
אנלא מתכוונת שצריך לסבול, אבל אני מרגישה (לפחות בסביבה שלי. שאולי לא מייצגת בצורה אמיתית את השטח) שלאנשים אין כח לעבוד קשה כי הם לא מספיק מזדהים עם המטרה או דרך הפעילות.
או בעצם. השאלה היא אם הפגנות היא באמת צורת הפעילות הנכונה.
(אני מתכוונת לדברים כמו מה שהיה בכיכר פריז. שעכשיו כשאני חושבת על זה, אנלא קוראת ליום הזה 'כיכר פריז', אני קוראת ליום הזה 'קונסודלינסיה'.. ואני מוצאת לנכון לציין פה שעבדנו... די קשה.. על ההפגנה הזאת... אפילו ממש קשה. ומי שרוצה מוזמן לבוא לראות את המשרד אחרי הלילות הארוכים שישבנו בו... או הסמס שקבלתי אחרי שמיכל ואני ישנו שעתיים, יומיים לפני. "אני לא מרגישה טוב. נראה לי שזה בגלל שאתמול חייתי על בייגלה ותה. אני מקיאה ובאה. תתחילי טלפונים" ולעומת זאת-מה שעשינו במלון- אחיה זרק את הרעיון כשביטלו את הצעדה וכולנו זרמנו עם זה)
וההפגנה ההיא היתה פשוט חסרת משמעות לדעתי (לא במובן הגבוה של ההשתדלות כמובן)
אז מה כן צריך לעשות?
(סליחה אם כתבתי בצורה מבולבלת...) |
|
| Back to top |
|
 |
הלל92
|
Posted: Fri Mar 30, 2007 4:21 am Post subject: |
|
|
| סיון wrote: | נראה לי שהבעיה היא קצת יותר עמוקה מהאטרקטיביות של הפעילות...
|
אולי כדאי לנסות לעשות איזה סקר קטן. לנסות לראות מה באמת מונע מהרבה חברה טובים שהשקיעו את החיים שלהם למען ארץ ישראל וכו', לא לבוא ולהשקיע בפעיליות שלנו.
פשוט לשאול אותם. וככה אולי נוכל לדעת מה כן לעשות שהם יבואו. |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Fri Mar 30, 2007 5:37 am Post subject: |
|
|
דווקא נראה לי שאנחנו צריכים להמשיך ולחשוב על הדרכים הטובות לפעילות וכל השאר כבר יגיעו.
זה ברמת הפעילות.
וכמו שכתבתי כבר, ברמת העלאת המודעות להמשיך כמו עד עכשיו. ולהגביר את מה שעשינו עד עכשיו. |
|
| Back to top |
|
 |
אחיה
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 9:08 am Post subject: Re: אנשים לא יטריחו את עצמם בשביל פולארד.. |
|
|
בסיעתא דשמיא
סיון כתבה:
| Quote: | "יאללה בואו נתנוון...
אני לא מצפה שהמאבק יראה כמו המאבק על ארץ ישראל.. פשוט בגלל שהוא לא אותו דבר. בכלל.
אני רוצה שהמאבק למען פולארד ייראה כמו מאבק שצריך להיות למען מישהו שהציל אותנו מסכנת קיום, ומציל אותנו גם עכשיו ממש, בזה שהוא מייצג דברים כל כך גדולים, איך צריך להתנהג.
אז אם אנשים לא מוכנים לצאת מהבית, זה מראה כמה הבעיה עוד יותר עמוקה.
לוידעת למה, זה הזכיר לי את זה שמורידים את הרמה של הבחינות בגרות כדי שאחוזי ההצלחה יהיו יותר גבוהים..
אז מצד שני אני יכולה להמשיך לחשוב ככה ולהמשיך לראות בכל הפגנה כמות קטנטנה של אנשים.
אבל מצד שלישי... אולי צריך לפתוח את הפעילות לעוד כיוונים כדי שאנשים שרוצים לתת 5 דקות ביום (שזה גם אחלה... למרות שזה קצת כזה.. להשקיט את המצפון?..) יעשו את זה. ואחר כך יבואו להפגנות ענק. או למסעי-חירות". |
נראה לכם שאנשים מבוגרים יעזבו את העבודה שלהם או יבואו בסוף יום-העבודה להפגנות וכו'?!
יחידי סגולה כמו ניסן ואלי יצאו מגדרם, אבל!! תפתחו את עיניכם תסתכלו סביבכם, כמה מבוגרים אפילו מהאידיאליסטים הרציניים יהיו מוכנים לבוא להפגנה למען יהונתן??
הדבר היחיד!! שאנחנו יכולים דרכו לעשות מאבק בעל מימדי ענק זה כידוע לכולנו זה הנוער. הבעי'ה (מניסיון רב!!) שבני-נוער יפעלו למען יהונתן במלוא המרץ במשך זמן לא רב (בד"כ גג שנה) ואז הם נעלמים, אז תגידו, נו שנה?! זה המון יהונתן משתחרר עד פסח!! כמובן ב"ה אנחנו מאמינים שהוא ישתחרר במהרה אבל!! צריך לנהל מאבק ריאלי ומעשי ולא מבוסס על ניסים, בדרך הטבע צריך לעבור תהליך קשה ומפרך עד שב"ה יהונתן ישתחרר וצריך לראות ככה את המאבק.
אשמח מאוד אם המאבק יתפוס תאוצה ורבים יפעלו למען יהונתן, לא משנה לי הדרך, אבל כרגע נראה לי שצריך לנסות לשנות את הגישה למאבק לצערנו אנחנו רואים שאנשים לא יוצאים מגדרם למען יהונתן, אז צריך להוסיף עוד דרכים למאבק לא בתור כניעה לחוסר פעילות אלא מתוך רצון להוסיף עוד פעילים ולהגדיל את מימדי הפעילות בכל דרך שהיא. |
|
| Back to top |
|
 |
הלל92
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 11:49 am Post subject: Re: אנשים לא יטריחו את עצמם בשביל פולארד.. |
|
|
| אחיה wrote: | | הבעי'ה (מניסיון רב!!) שבני-נוער יפעלו למען יהונתן במלוא המרץ במשך זמן לא רב (בד"כ גג שנה) ואז הם נעלמים. |
השאלה למה הם נעלמים. מה גורם להם להעלם??? אולי יש כאלה שמתיאשים? מתיאשים מלשחרר, או מהדרך פעולה שלנו? |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 2:43 pm Post subject: Re: אנשים לא יטריחו את עצמם בשביל פולארד.. |
|
|
| הלל92 wrote: | | אחיה wrote: | | הבעי'ה (מניסיון רב!!) שבני-נוער יפעלו למען יהונתן במלוא המרץ במשך זמן לא רב (בד"כ גג שנה) ואז הם נעלמים. |
השאלה למה הם נעלמים. מה גורם להם להעלם??? אולי יש כאלה שמתיאשים? מתיאשים מלשחרר, או מהדרך פעולה שלנו? |
אז בעצם מה ששניכם אומרים זה שצריך להמשיך בגיוס פעילים בכל זמן שהוא?
(כי אני מקווה שאנחנו עושים את זה... יש לנו לאן להשתפר ממש, אבל אני מרגישה שעושים את זה)
אחיה- מסכימה לגמרי שחייבים לחשוב בצורה ריאלית. ולפעול לטווח ארוך (גם דיברנו על זה מתישהו.)
מי שמתייאש מהפעילות פשוט לא מבין את המשמעות שלה. כי אנחנו לא נאבקים רק על החירות הפרטית של יהונתן. אז אולי אנחנו צריכים להסביר לכל פעיל שנכנס על משמעות הפעילות?
ודבר נוסף, אמרו את זה קודם לפני... אבל באמת מי אם לא הנוער? הנוער הקים את המדינה. אני לא חושבת (ואם אני זוכרת נכון אז גם אתה לא) שיש המון מבוגרים שמקדישים את החיים שלהם למאבק כלשהו. אז עד שאנחנו נהיה מבוגרים ונשנה את זה, ניתן למבוגרים לתרום את מה שהם יכולים (בעיקר כסף... שזה גם חשוב. ותפילות - שזה הכי חשוב בעצם. וסבלנות למה שהילדים שלהם עושים)
הלל- פעיל שנכנס ויוצא, לא עושה זאת בגלל שלא כיף לו עם הפעילות. לדעתי אם הוא ירצה, תהיה לו אוזן קשבת ויהיו מי שיעזרו לו לקדם כל רעיון שיש לו.
בקיצור, מה אתם מציעים? (זו לא חייבת להיות תוכנית ב15 שלבים.. רק כיוון מסויים..) |
|
| Back to top |
|
 |
אחיה
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 4:27 pm Post subject: בני-נוער על "קוצים" |
|
|
בסיעתא דשמיא
לבני נוער אין כוח להשאר באותו דבר הרבה זמן, הם עוברים שינויים כל הזמן וקשה להם להשאר באותו דבר הרבה זמן, ככה לפחות היה אצלי- רציתי להשקיע קצת בעצמי ולא להגיע לגיל 30 אחרי שאת כל חיי השקעתי רק לעם-ישראל בלי לחשוב על מהות חיי ולפתח אותה באמת.. |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 4:47 pm Post subject: Re: בני-נוער על "קוצים" |
|
|
| אחיה wrote: | בסיעתא דשמיא
לבני נוער אין כוח להשאר באותו דבר הרבה זמן, הם עוברים שינויים כל הזמן וקשה להם להשאר באותו דבר הרבה זמן, ככה לפחות היה אצלי- רציתי להשקיע קצת בעצמי ולא להגיע לגיל 30 אחרי שאת כל חיי השקעתי רק לעם-ישראל בלי לחשוב על מהות חיי ולפתח אותה באמת.. |
אנלא יודעת איך זה הולך אצלך... אבל להשקיע במשהו לא חייב לבוא על חשבון הנפש של הבן אדם שמשקיע. אפשר שזה אפילו יהיה להפך. ברגע שלומדים להפריד בין הפעילות לבינך (גם אם הפעילות מייצגת משהו מאד אמיתי בך) זה נעשה יותר קל ומשמח.
ותודה לשיעורי ימימה שהביאו אותי עד הלום... |
|
| Back to top |
|
 |
אחיה
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 4:54 pm Post subject: גם אני למדתי לעשות את זה |
|
|
בסיעתא דשמיא
גם אני די למדתי לאזן בין הדברים אהל אצל נוער בגיל התיכון זה אחרת, כל אחד מסיבותיו הוא קשה להשאר באותו מטה בצורה רצינית יותר משנה, והלוואי שנתבדה וכל בני-הנוער ישארו במטה, כמובן שב"ה לא נצטרך את זה כי יהונתן ישתחרר.. |
|
| Back to top |
|
 |
סיון
|
Posted: Sun Apr 01, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
אמן.
או שיתחילו ללמד ימימה גם בתיכונים... (: |
|