לשחרר את פולארד Forum Index לשחרר את פולארד

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

הקיץ מתקרב.
Goto page 1, 2  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    לשחרר את פולארד Forum Index -> לשחרר את פולארד
View previous topic :: View next topic  
Author Message
סיון

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 4:15 pm    Post subject: הקיץ מתקרב. Reply with quote

יום הולדת 53 ליהונתן, ועוד מעט נכנסים לשנה ה23 בכלא.
מה אנחנו עושים כדי ששנה הבאה בתקופה הזאת נדבר על הסעודת הודיה?
רעיונות להפגנה גדולה או כל פעילות מאסיבית- אתם מוזמנים לכתוב כאן.

בתקווה שלא נצטרך להגיע לזה.
Back to top
View user's profile Send private message
סיון

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

לדעתי- הפגנת שבת מול הבית של רפי איתן.
(זה לא כל כך מקורי כי שנה שעברה אליענה ואני תכננו אותה ממש ממש אבל זה לא יצא לפועל..)

עוד רעיונות שעלו:
-שבוע פולארד
-משמרות מחאה קבועות (במקומות כמו הכנסת, השגרירות וכו')

היו עוד המון דברים שחשבנו עליהם אבל אנלא מצליחה להזכר בהם עכשיו...
אני מבטיחה לכתוב את כולם בעזרת השם כשאחזור הביתה (במוצ"ש.ואם אוכל אז לפני).

ועד אז- תכתבו כל רעיון שיש לכם. את הפסח הבא יהונתן פולארד חוגג בבית שלו, בארץ ישראל!
Back to top
טלי'ה

PostPosted: Wed Apr 04, 2007 2:12 pm    Post subject: ואו שבוע פולארד זה אדיר! Reply with quote

בס"ד
אם מצליחים להגיע למצב שבכל מקום ידברו על זה זה יכול להיות ממש טוב!
אני ימשיך לחשוב אבל אנלא משו בדברים האלה.....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
אחיה

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

סיון wrote:
(זה לא כל כך מקורי כי שנה שעברה אליענה ואני תכננו אותה ממש ממש אבל זה לא יצא לפועל..)

עוד רעיונות שעלו:
-שבוע פולארד

ועד אז- תכתבו כל רעיון שיש לכם. את הפסח הבא יהונתן פולארד חוגג בבית שלו, בארץ ישראל!

שבוע-פולארד זה רעיון נפלא הבעיה שבשביל להפיק שבוע עם תועלת רצינית צריך שיהיו הרבה פעילים בכל הארץ, תקציב ורשת רכזים מסודרת. סיון אם את זוכרת הסברתי לך על זה יותר בפירוט באחת משיחותינו.
Back to top
רותי_מ

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

סיון wrote:

עוד רעיונות שעלו:
-שבוע פולארד

שלום!
אני חדשה כאן...
אני לא יודעת מה תיכננתן לגבי רפי איתן אבל צריך לחשוב אם אולי זה כן טוב וסתם חבל שלא נוציא לפועל בניגוד למה שהיה שנה שעברה.אבל תאמת רפי איתן כבר לא כ"כמעניין אפאחד- השאלה היא אם אנחנו רוצים להחזיר אותו לכותרות??
אני אוהבת את הרעיון של מסע בסגנון המסע חירות.משו גדול.נעבור דרך כמה ערים ונמלא בשלטים והפגנות מול בתים של ח"כים ושרים.אפשר לסיים-שוב-בירושלים.
אם נתחיל עכשיו אפשר לשתף ממש את התנועות נוער.ואם נפרסם מהר אפשר לקחת את כל החבריא ב' וכו שאין להם כ"כ מחנות וכו כמו לקטנים וככה יהיו מליאנתאלפים חברה ויהיה אדיר!!!
משמרת מחאה זה די חרוש ומשעמם ולא נראה כעושה הרבה. אפילו הסטודנטים מתא כתום שעשו בעבר ואפילו צירפו לזה גם שביתת רעב לא הזיזו לאפאחד את הציפורן הקטנה.
צריך לחשוב קצת מטורף ולהלהיב.הכי חשוב להתחיל לעבוד על זה עכשיו!!!!

מה אתם אומרים?
Back to top
סיון

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 3:24 am    Post subject: Reply with quote

רעיון מעולה.
וצריך להתחיל לעבוד ברצינות מעכשיו. ולחלק אחריות.
טליה, רותי ועוד חברה' שרוצים לעזור- דברו איתי.
אפשר גם להתחיל לכתוב פה רעיונות מפורטים יותר. אני מכינה דף עם מה שצריך ואעביר אותו לפה כשאסיים.

חוצמיזה, חשבתי על זה די הרבה בימים האחרונים, והגעתי למסקנה שאין ספק שלרפי מגיע שנהפוך לו את החיים, אבל גם אני התלבטתי בקשר ליעילות של זה..
Back to top
סיון

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 3:26 am    Post subject: Reply with quote

אחיה wrote:
סיון אם את זוכרת הסברתי לך על זה יותר בפירוט באחת משיחותינו.

זוכרת.
ואני מאמינה שאנחנו יכולים להוציא משהו כזה לפועל.
אפילו לא רק מאמינה. אני די בטוחה.
Back to top
רותי_מ

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 5:07 am    Post subject: שלום Reply with quote

אחיה- מה הכוונה שבוע פולארד?זה לא קצת מבולגן?יהיה מאוד קשה לרכז דבר כזה בכל הארץ...אני מנסה לחשוב איך אפשר. הרבה יותר פשוט עם פועלים כקבוצה 1 והולכים יחד ממקום למקום- לא?
סיון- בקשר לרפי איתן..מה שאני הצעתי- המסע הזה -אפשר להכניס בו גם את רפי איתן אבל אולי לא כדאי להתמקד רק בו אלא באחראיות שיש לכוווולם בעניין של שחרור פולארד..ז"א לעבור מול בתי כל הח"כים וכל השרים..
אפשר לעשות מסע של כמה ימים שבהם נעבור ב-עיר מרכזית בצפון שם נעשה חלוקת שלטים ונעבור מבית לבית נעשה דוכנים ובמרכז העיר במה עם זמר מחאה ואיזה אדם כמו אלי יוסף או מישהו שידבר ונפגין מול הבתים של שרים וח"כים שם, ביום השני נמשיך לתל אביב(ניסע כולם בתחבורה ציבורית ומי שרוצה בטרמפים ובדרך נמשיך עם הפנים מול פנים ושיכנוע ונזמין את כולם להצטרף אלינו ליום האחרון בעיר הקודש)שם נעשה אותו דבר במקומות אסטרטגיים ומרכזיים ונפגין מול ביתו של רפי איתן ועוד כמה שגרים שם באזור, ובאמצע דיזנגוף שיחה בנושא עם מישהו שיודע ושוב נמשיך בתחבורה ציבורית, וביום האחרון ניפגש עם כל מי שהצטרף אלינו(צדיקים שכמותם!!)ו...את השאר כבר נחליט איך לסיים..אולי אפשר שגם כל יום במקום שניהיה יהיה שם ההצגה אחרי שכבר נמשיך בדרכינו...זה יכול להיות מגניב..

מה אתם חושבים?

סיון- יש לי גם רעיון לפלאייר נחמד ומושך....מה האימייל שלך?
Back to top
סיון

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 5:20 am    Post subject: Reply with quote

מעולה ממש! באמת- פשוט אדיר!!
אבל נראה לי שאחיה צודק שזה ידרוש הרבה הרבה סדר, אחרת זה יכול פשוט ללכת לאיבוד..
לעשות דבר כזה דורש המון ארגון אבל לא נראה לי שתהיה בעיה..

לפני שאני ממש מתחילה להתלהב כדאי שאני אדבר עם ניסן ואסתר...

חוצמיזה שיש לי רעיון אולי איך להשיג הסעה שתהיה לכל אורך המסע במחיר ממש מוזל.
וחשבתי שאולי כדאי לדבר עם הנהגת הנוער באיזה 2-3 מחוזות (אולי גם בכולם) ועם מישהו שאני מכירה מהנוער העובד.

דבר נוסף.. כרגע העמדה (שלי לפחות) היא לעודד ח"כים ולא להפגין מולם.. חוץ מרפי איתן שהוא משהו אחר לגמרי..

אימייל את יכולה לשלוח לוועד-
freepollard@gmail.com
בכל מקרה, המייל שלי הוא
sivankm@gmail.com
Back to top
רותי_מ

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 5:49 am    Post subject: Reply with quote

סיון wrote:
מעולה ממש! באמת- פשוט אדיר!!
אבל נראה לי שאחיה צודק שזה ידרוש הרבה הרבה סדר, אחרת זה יכול פשוט ללכת לאיבוד..
לעשות דבר כזה דורש המון ארגון אבל לא נראה לי שתהיה בעיה..ברור שזה צריך להיות הכי מסודר שבעולם![b]אני לא כ"כ מכירה את הוועד- אבל את ואחיה אחראיים?[/b]

לפני שאני ממש מתחילה להתלהב כדאי שאני אדבר עם ניסן ואסתר...

חוצמיזה שיש לי רעיון אולי איך להשיג הסעה שתהיה לכל אורך המסע במחיר ממש מוזל. דווקא אני חושבת שזה קצת בזבוז. נפספס ככה את הדיבור עם האנשים בדרך ואולי עדיף שלא...וחשבתי שאולי כדאי לדבר עם הנהגת הנוער באיזה 2-3 מחוזות (אולי גם בכולם) ועם מישהו שאני מכירה מהנוער העובד.מצויין!!!

דבר נוסף.. כרגע העמדה (שלי לפחות) היא לעודד ח"כים ולא להפגין מולם.. אז אפשר כמו במה שהיה בקונסוליה פשוט להגיש לו עצומה חתומה ומכתב או משו....חוץ מרפי איתן שהוא משהו אחר לגמרי..חחח...

Very Happy אימייל את יכולה לשלוח לוועד-
freepollard@gmail.com
בכל מקרה, המייל שלי הוא
sivankm@gmail.com

Last edited by רותי_מ on Sun Apr 08, 2007 7:23 am; edited 1 time in total
Back to top
ערן

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 6:30 am    Post subject: מסע נוער לדעתי הוא רעיון אדיר, באמת! Reply with quote

לדעתי זה רעיון ממש טוב לעשות מסע נוער, גם בצד של להראות מחאה, וגם להגביר מודעות בארץ, בקרב הנוער עצמו, וגם כל מי שיראה את זה...

אבל שלא נחיה בסרטים, לארגן מסע כזה, זה לא קל...זה צריך להיות מסודר מאוד, עם הרבה הכנה לוגיסטית...במיוחד עם פורשים את זה לכמה ימים. זה לא קל...אבל בהחלט אפשרי!
וצריך לעשות את זה ממש מסודר- מסלול, עצירות, זמן, וכו'.

וכמובן, שאשמח לעזור בכל מה שמתבקש.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
אחיה

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 6:44 am    Post subject: לא מסע.. Reply with quote

בסיעתא דשמיא

נראה לי שמסע זה לא שייך כי זה דורש המון!!! ארגון וחבל על המאמץ אבל בהחלט כדאי לחשוב על משהו בקנה מידה יותר גדול ומקיף..
ב"ה שבוע-פולארד זה רעיון שצריך לעשות בו סדר ולבדוק איך בדיוק לעשות אותו אבל הוא מאוד מאוד חשוב..
כמו"כ סיון אני שמח שמבחינתך העיקר _לפחות כרגע..) זה לעודד חכי"ם (ו.. שלא בטוח שלהפגין נגד ח"כ איתן זה יעיל- שלא משנה מה חושבים עליו אלא יעילות ההפגנה)

.יישר-כוח ענק לכולם!!!!
Back to top
רותי_מ

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 7:21 am    Post subject: אחיה Reply with quote

שלום אחיה.אני לא מבינה איך ארגון של שבוע פולארד ארצי יכול להיות פחות מסובך ממסע....אשמח אם תפרט כאן יותר לגבי השבוע פולארד...
Back to top
אחיה

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 7:27 am    Post subject: גם שבוע-פולארד זה לא פשוט אבל זה סוג אחר.. Reply with quote

בסיעתא דשמיא

אם הבנתי נכון הרעיון של המסע זה לעבור עם אוטובוסים ברחבי הארץ..
זה אומר לדאוג למקומות לינה לציוד נלווה וזה כאב ראש שלא צריך להתעסק איתו, צריך לזכור שאנחנו לא ארגון לוגיסטי ענק עם מיליוני שקלים..
לארגן שבוע-פולארד לפח הבנתי זה אומר לדאוג שתהיה פעילות בכמה שיותר מקומות, להביא ציוד ולדאוג שהעניינים מתפקדים.
זה סוג ארגון קל בהרבה מארגון מסע, ככה נראה לי..
Back to top
ערן

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 7:38 am    Post subject: שבוע פולארד. Reply with quote

לארגן שבוע פולארד, לדעתי זה פשוט יותר מאשר מסע...שכמו שנכתב, זה כאב ראש גדול, ואני אומר את זה מנסיון...

שבוע פולארד זה באמת לארגן, מוקדים שיהיו פעילים כל השבוע! ולהעביר להם ציוד, ולדאוג לזה שהם שכל מוקד יפתח את זה באיזור שלו איך שהוא יכול...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
רגל

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 8:01 am    Post subject: Reply with quote

מצטערת אבל השבוע פולארד לא נשמע כמשו מיוחד אלא כמה שאמור להיות ת-מ-י-ד...כשסיון דיברה על משו ענק ומטורף היא נראה לי לקחה בחשבון גם את עניין הארגון והלוגיסטיקה המטורף אבל מעשי...
אני אישית אוהבת את הרעיון של מסע.הפגנות די חרשנו ופעילות צריך ליעיל בלי קשר...
Back to top
אחיה

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 8:45 am    Post subject: זה לא מה שתמיד.. Reply with quote

בסיעתא דשמיא

במציאות זה לא הגיוני שיהיה כל הזמן פעילות, שבוע-פולארד זה אומר שבוע שלא יהיה אדם בישראל שלא יתקל בפעילם של פולארד ובמאבק כולל ובעיקר חברי-הכנסת כלומר שבוע אינטינסיבי שבו נרכז כוחות של כל הפעילים ע"מ לעורר מחדש את הפעילות, וודאי שבשגרה שאחרי תהיה הרבה פעילות אבל לא בצורה כ"כ מרוכזת, זה לא הגיוני במציאות- צריך לזכור שרוב הפעילים גם מנסים לעשות בגרויות ועוד כמה דברים מסביב..
Back to top
צור וקסלר

PostPosted: Sun Apr 08, 2007 10:16 am    Post subject: בס"ד Reply with quote

אם אני כבר במחשב(פעם ראשונה מתחילת בין הזמנים באמת יפה מאוד) בקשר לפעולות:
הפגנת שבת מול רפי איתן נראה לי לא יעיל, נתחיל בגלל שזה לא מושך תשקורת ודעת קהל חיובית ויותר מזה המאבק לעניות דעתי צריך להתמקד לא ברפי איתן אלא בהסברה שאמריקה היא מדינת אויב(קודם כל תרבותית ואחרי זה מעשית שכובלת את ידינו במלחמה מול אוייבינו וגם 'תרומתה' הכלכלית כפי שאמרו כלכלנים גדולים מעכבת את ההתקדמות הכלכלית של מדינת ישראל).

אפשר ועכשיו בחופש\בין הזמנים בפעילות עם שלטים בצמתים, מי שזוכר המאבק של גוש קטיף היתחיל משם כל אחד ראה כל יום כמה פעמים את השלטים עם המסר וקרא את הפלאיירים שקיבל באוטו. לדעתי בזה צריכים להתמקד, אפשר לעשות ניסיון לארגן במספר של צמתים בארץ(להתחיל מ25 צמתים) לכל צומת מארגנים רכז והוא צריך לדבר עם סניפי תנועות הנוער בעיר(לכל סוגיהן) ולדאוג שבצומת יהיו 20 איש. זה יוצא בסך הכל 250 איש בערך למשך כמה שעות(4 בערך) וזה לא קשה לארגן כזאת כמות של אנשים זה לא הגפנה בירושלים או בתל אביב שצריך לנסוע בשבילה אלא זו צומת ליד הבית. בסך הכל צריך לקחת כמות של צמתים ולמותא לכל אחד מהם מישהו עם ראש גדול שיהיה אחראי על צומת. לקבוע יום עם שעה ואחרי פעם אחת כזאת אפשר אחרי שבועיי) לא שבוע כי אנשים פחות יבואו אלא שבועיים לעשות שוב משהו כזה אפשר לדבר עם כל אחד מהאחראים לצומת מה מצב הפעילים שלו כמה יבואו בהתראה של שבוע וכמה בהתראה של יום וכמה בהתראה של חמש דקות ולתאם איתו על פעילות למי המצב שכאשר הוא מחליט לצאת לפעילות הצומת מלאה(בצומת כמובן חשוב ביותר שלטים גדולים זה מוסיף המון וחבר'ה שיסתובבו בין מכוניות עם סטיקרים שכמובן רק מי שלהדביק לו או שידביק ופלאיירים). לדעתי זו פעילות מאוד יעילה לכל דבר.

דוכנים- לדעתי הפסדנו הזדמנות חול המועד ירושלים תמיד מלאה במיוחד אזור העיר העתיקה אפשר לעשות שם דוכן(או דוכנים תלוי במספר הפעילים מספיק שני אנשים בדוכן) עם רשימות לשלטים(בפסיקת הרבנים האם מותר לרשום מישהו לשלט בחול המועד) ותרומות(אפשר לגייס ביום כזה המון כסף לפעילות) וכד' וגם בחברון היה כדאי שיהיה דוכן או אפילו יותר מאחד עם כל הנ"ל לגבי העיר העתיקה. ובאירועים נוספים אפשר ג"כ לעשות דוכנים או סתם כמה אנשים במרכז העיר לשלטם ותרומות שוב דבר מאוד אפקטיבי(אפקטיבי זו מילה של עם הרקע-מלשון ריק).

הפגנות- לדעתי הפגנות גדולות לא טובות מכמה סיבות קודם כל הפעילים מרגישים שהם יוצאים ידי חובה בהפגנה וחוץ מזה ההפגנה אם היא לא באמת חשובה במיוחד חוץ מגורעת כוחות כמו שאמרתי לעיל היא ג"כ לא מקבלת מספיק סיקור תשקורתי.

לגבי פעילות שכוללת בלאגנים, מעצרים, חסימות כבישים, דגלים שחורים מול קונדליסה רייס(לא בגלל שהיא שחורה אלא זה מראה לה קבלת פנים), שריפת דגלים של אמריקה וסתם פעילות שיכולה להיתפס בציבור הרחב בצורה לא חיובית צריך לעשות בהדרכה של רבנים(!!!!!!!!!) לא סתם רב בית כנסת או משהו אפשר להחליט על רב מסוים ולשאול אותו לגבי פעילויות כאלה על כל פעילות בנפרד(אם פועלים פעילויות כאלה יש לשמור על אי דיבור בכלל בנושא אלא רק בכתיבת פתקים לא טלפון ולא להוציא בטריה ממש בשמירה יתירה בכל מקום עם כל אחד כאשר זה יקרה כל פעילות לא חוקית יכולה לנחול הצלחה.(אם רוצים אני מוכן להתייעץ עם כמה תלמידי חכמים לגבי פעילויות כאלה תגידו לי על פעילות צפציפית ואני יחזיר תשובה בעז"ה).

שבוע פולארד, מסע, הפגנה של 400 אלף ודברים דומים שנאמרו פה, הם מאוד יעזרו אבל הם לא מעשיים אין הרבה כסף להוציא על זה עדיף עם יש כסף להוציא אותו על קמפיין אוטובוסים או משהו תשדיר רדיו ברשת ב' . וגם הם דורשים שימוש בהמון פעילים ועדיף שהפעילים יפעלו באזורם לשים דגש על הפעילות הקטנה על השלט על הסטיקר זה נראה קטן אבל זה מאוד מאוד יעיל לענ"ד.

הפגנות מול השגרירות צריך להבין מה יוצא לנו מהם, אם המטרה היא להראות נוכחות או להציק אז מספיק 6 אנשים פעם בשבוע בשעה קבועה עם משרוקיות(זה ממש מפריע) רק צריך לפני שמביאים פעילים מהאזור לדברים כאלה שחבר'ה יותר מנוסים בהפגנות ילכו כי באחת ההפגנות האלה לפני שנתיים בערך עצרו פעילים.
לגבי הקונסוליה בירושלים לדעתי יכולים לבוא הרבה חבר'ה אפילו אבל צריך שהעיקר יושקע בצמתים בירושלים פחות מאשר בקונסוליה למרות שגם בה אפשר להתמקד ואפשר אפילו אם יש הרבה חבר'ה שמוכנים לפעול שם להיות שם יותר מפעם בשבוע כמות של 15 איש עם מכשירי הצקה(משרוקיות וכלי הרעשה שונים) אבל שוב שזה לא יוריד מפעילות אחרת בירושלים שהיא יותר חשובה כמו צמתים ודוכנים.

סיוון אליענה אשמח לתגובות לפלאפון שלי.
חג שמח!
Back to top
הלל92

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 2:57 pm    Post subject: וואוו Reply with quote

איזה ארוך..
אה וברוך השב מזמן לא היית כאן...
מושקע! Smile

בקשר לדוכנים באירועים, אז בעיר העתיקה היה השני הימים דוכן. וכן בחברון.
אבל אני חושב מנסיון, לא תמיד הולך לי לרשום אנשים, לא יודע למה... וגם לא למכוד שלטים. אז צריך לנסות משהו אחר.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
סיון

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

צור- יישר כח על ההשקעה בכתיבת הודעה כה ארוכה.

הפגנה מול רפי איתן- באמת כנראה לא יעיל במיוחד.

הרעיון שלך לפעילות בצמתים הוא אחלה. אבל. כמו שאליענה כתבה לפני, זה משהו שאנחנו מאד רוצים שיתקיים בצורה שוטפת. ז"א- נכון ממש שצריך להפעיל בזה חברה', אבל הדיון הוא על מה עושים בקיץ. ז"א משהו גדול כדוגמת שבוע פולארד או מסע מטורף.
משהו נקודתי שממנו חברה יצאו לפעילות קבועה שבועית וכו'.

(ואחיה- נכון שאולי זה קצת לא מעשי. אבל זאת אחת המטרות ואפשר להפוך את זה למעשי)

דוכנים- אני רוצה להתוודות... אני ממש ממש לא מצליחה עם כל הקטע של שליחת ציוד. רק להביא אותו לנגוהות זה סיוט, ולרדת לדואר בקרית גת זה עוד יותר בלאגן, כי זה או לצאת בהסעה ולחכות בקרית גת עד שהדואר ייפתח, או למצוא טרמפ (למצוא. ביישוב שגרות בו 30 משפחות לא מספיק לעמוד בכניסה ולחכות שמישהו ייצא..) אז למצוא טרמפ שיש בו מספיק מקום להרים של ציוד.
ואז להסחב (רגלית!!) בקרית גת לאחד הסניפים ולחכות שם מליון שנה בתור. ואז צריך להדביק בולים על כל החבילות. וזה במקרה הטוב שמצאתי דרך לעטוף אותן כבר בנגוהות ואנלא צריכה לבזבז עוד שעתיים בלהכניס את הציוד לחבילות. ואז מגיע השיקול הכי רציני- האם ללכת לבקר בבית החם או לעשות משהו מועיל אחר ב3 שעות שנשארו עד שההסעה לנגוהות יוצאת או לסמוך על הנס ולחזור בטרמפים... ואז נשרף יום שלם (מתוכו שעתיים של לחכות לטרמפ בשקף ואז לעלות על ההסעה כשהיא מגיעה לשם...) ואני מפסידה את השיעור הראשון כי אני הולכת לישון...
אז אחרי ששיתפתי אתכם בבעיות הכי קשות שלי... אני שוב מבקשת מכל מי שיכול/ מכיר מישהו שיכול/ מכיר מישהו שמכיר מישהו שיכול... אנחנו חייבים בדחיפות אחראי לשליחת ציוד...
דרישות התפקיד: קרבה יחסית לסניף דואר, שעה פנויה פעם בשבוע (כן, כל הקטע של השליחה בתכלס הוא לא יותר משעה...), מגורים באזור ירושלים (או סתם מישהו שאוהב להיות בירושלים הרבה ואינלו בעיה לקפוץ למשרד מתי שצריך)
סו דטס דה ריזן דאט לא התעסקתי כמעט בכלל בארגון דוכנים בחוה"מ.
עם הרקע- התכוונת לעם הריקא? (ככה הרב דב ליאור קורא לאמריקה)

הפגנות. כל הבאסה אך יש צדק רב מאד מאד מאד בדבריך. והגעתי למסקנה סופית מוחלטת וברורה בעניין לאחר ההפגנה האחרונה בכיכר פריז. בעניין הפגנות לא חוקיות שנעשות במנותק לגמרי וללא שום שייכות לוועד להשבת יהונתן פולארד הביתה. בעקרון אנחנו מתייעצים עם הרב אבינר אבל לא עשינו איתו ישיבה כבר מליון שנה בערך. הנה עוד משהו שאנחנו יכולים להשתפר בו.

והפוך. אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות את זה בפרסום רב ככל האפשר (כאמור בלי קשר לוועד) ולנסות להכניס כמה שיותר אנשים להרגשה של "כולם באים". ולהסברים בעניין אתה מוזמן לקרוא את הספר "במקום שאין אנשים". גם בלי קשר זה ספר מאד מעניין ומומלץ..

שבוע פולארד. שוב חולקת עליך. זה בערך הכי מעשי שרק אפשר. השלט, הסטיקר והפלאייר. ולדעתי זה יכול להיות מנוף לפעילות מטורפת בתקופה שאחרי.
אולי לא להוציא על זה הרים של כסף, אבל אפשר לארגן את זה ע"י תרומות והחלקות. ז"א- לישון בשק"שים בסניפי בנ"ע (גם לא-דוסים יכולים להכנס לסניפים של בנ"ע), כל אחד דואג לעצמו לאוכל וכו'.

מחאה מול השגרירות. נשמע לי אדיר. עכשיו צריך למצוא את ה15 מציקים.

אחיה- ואם נצליח לארגן את כל הדברים האלה? בקיץ שעבר הייתי במסע מושבות של בנ"ע.. למי שמכיר. זה ג"כ דורש מלא ארגון אבל זה אפשרי בהחלט! אני מאמינה שצליח גם בלי להוציא מליוני שקלים. ומחר בעזרת השם אני אולי נפגשת עם ניסן ואסתר ונראה מה יש להם להגיד על כל זה. חוצמיזה שערן, בעל הנסיון בארגון מסעי-נוער אמר שהוא ישמח לעזור. אז תודה ערן.. אנחנו עוד נדבר..

אז- למה לא לעשות מסע ולהוציא ממנו שבועות-פולארד?

לסיום אני רוצה לכתוב משהו שלמדתי כשהכנתי את הלוחופש הראשון לחניכים שלי בבנ"ע...
כשאתה מתכנן משהו ענקי ומטורף- יוצא לך משהו גדול. כשאתה מתכנן משהו גדול- יוצא בינוני. כשאתה מתכנן בינוני- יוצא קטן. וכשאתה מתכנן קטן- זה לא יוצא בכלל.
בואו ננסה. אין לנו מה להפסיד. מקסימום אני אהיה קצת מבואסת על הסוף שנת-שירות שלי... (חפיף, אני מתורגלת בלהתבאס..) ועוד כמה עשרות אנשים יתבאסו קצת.. נעשה אח"כ פגישה עם פיצה (על חשבוני..) ונתכנן את הפעילות הבאה. או סעודת הודיה.

סוף-חג שמח. והמשך שבוע טוב.
Back to top
צור וקסלר

PostPosted: Mon Apr 09, 2007 5:01 pm    Post subject: בס"ד Reply with quote

קודם כל סליחה על שכתבתי שהפסדנו את העניין עם הדוכנים כי חשבתי שלא היו אבל בכל זאת גם אלה שהיו לא היו עם החתמות של אנשים לשלטים(ככה אני משאר) וזה חבל.

לשלוח ציוד- דבר פשוט מקום מרכזי בארץ שבו יש את הציוד ואפשר למצוא המון דרכים לשלוח ציוד לכל רכז(אם יש 30 רכזים אזוריים- ז"א שלושים צמתים) אז לכח אחד מעבירים את הציוד(שווה את הזמן שזה לוקח ומגלים עם הזמן שתמיד מוצאים מישהו שנוסע שבת לישוב פלוני ומקשים אותו עם הרכז והציוד הועבר ככה לכל מקום בארץ מעבירים ציוד צריך כל פעם מחדש למצוא מישהו שיעשה טובה. עם המרכז ציוד בירושלים זה הכי פשוט- למצוא בן שלומד או שמכיר חבר'ה מממרכז(הישיבה המרכזית העולמית-מרכז הרב) ודרכם לשלוח כל שבוע עם חבר'ה את הציוד, יש שם אנשים מכל הארץ וזה יכול להצליח(אפשר למצוא מישהו שלומד בישל"צ או בישיבה תיכונית אחרת בירושלים-אני לא זוכר שמות אבל יש עוד כמה כמדומני).

עם הריקא ככה הרב צבי יהודה זצ"ל היה קורא לאמריקה(אפילו אסתר-אשתו של.. משתמשת בביטוי הזה).
בקשר להפגנות יש לנו הסכמה עכשיו צריך לדעת איפה לפעול ובמה לא להשקיע.
הדברים שנעשים במנותק מהועד אם את רוצה אני יכול(בבין הזמנים) להתייעץ עם הרב אבינר על פעילויות כאלה צפציפיות אבל צריך לחשוב מה עושים לפני שקובעים פגישה וכאמור בהודעה הקודמת לא בטלפון ולא בדיבורים אלא לכתוב על נייר ולזרוק אותו(בתקופה שלפני הקמת המדינה ככה היו מעבירים הודעות במחתרת- להבדיל כמובן בין הגופים וחשיבותם ומטרת פעולתם אבל את הדרך הזאת עבדה והיא היחידה שתעבוד).
בקשר לפרסום המארגנים צריכים לשמור על שקט וברחוב צריך להודיע אם רוצים כמובן על בלאגן, אפשר שמישהו חשוב בממשלה של האויב האמריקאי מגיע לארץ לירושלים למשל לעשות לו קבלת פנים עם דגלים שחורים ודגלי אמריקה שרופים וכדומה במלונו, במקומות שהוא נפגש עם נבחרי הציבור וכמובן בצמתים מרכזיים בירושלים(למקרה הזה אפשר וצריך לפרשם ברחוב החרדי\ציוני כל אחד עם רבניו שלו מודעות עם חתימת הגרי"ש אלישיב שליט"א ורבנים נוספים בעד הפעילות ולקרוא להפגנות בכל ירושלים בעיקר בכניסה לעיר\מלון פלוני\צומת פלונית וכל על זו הדרך. כמובן שכל זה חייב(!) להיות בהדרכה של הרב אבינר כי פעולה כזאת יכולה להיות טובה ויכולה לעשות נזק רב.
תעני לי באמת- כמה יעלה שבוע פולארד והאם לא עדיף לשמור את הכסף לכשנצתרך(הכוונה לפירסומים ברדיו וכד')?
כמה אנשים יש לך שיוצאים לשבוע פולארד(אפילו שלושה ימים)?
מה המטרה של מסע פולארד כזה?
כמה פירסום מהתשקורת הוא ישיג?
האם לא עדיף לשמור ולהתשמש בכוחות הפועלים למשהו יעיל?

אני מציע שנחלק את הארץ לארבעה חלקים: צפון דרום מרכז וירושלים. לכל מקום רכז, כל רכז צריך לארגן כמה שיותר רכזים לצמתים באזורו, כל רכז צומת צריך לארגן 20 איש לפחות שיבואו בצורה קבועה לפעילות בצומת כמו שכתבתי קודם. חוץ מתועלת העצומה שזה יוצר ליהונתן, זה גורם לבן אדם שעושה זאת להרגיש שייכות למאבק וככה הוא ירצה לפעול עוד וגם להגיע להפגנות גדולות ובעז"ה לסעודת הודיה. וכן זה משהו ענקי ומטורף אבל גם יעיל- ככה הפעילות לגוש תפסה תאוצה ומתוך כל זה יצאו כמה אלפים לחסום שתנועה פלונית ביקשה וככה היגיעו לגוש כמה אלפים וככה היו בהפגנות גדולות מאות אלפים(למרות שזה לא לגמרי נכון).

אפשר גם לעשות הפגנה טלפונית לא שהיא עוזרת הרבה לדעתי אלא שזה מזכיר לאנשים שיש לפעול לפולארד וזה יכול לעזור למצוא רכזים לצמתים(מתקשרים לכל ישיבת תיכונית ואולפנה ודרך זה רואים מי יכול להיות רכז טוב) ואפשר גם אז לעשות מודעות עם חתימות הרבנים(חרדים לשכונות חרידיות וציונים לשכונות ציוניות) ולהדביק. אפשר ג"כ שמגיע מישהו מהממשל האמריקאי להתקשר ולהיגד שלא רוצים לראות אותו שיתן את הכרטיס טיסה לפולארד.

אנשי הישובים צריך למצוא בכל ישוב רכז שיעזור בלגייס תרומות בישוב שלו ואם אפשר אז להיות בצומת עם חבר'ה פעם בשבוע או ישוב רחוב לירושלים להפגנה שבועית מול הקונסוליה.

פעילות בצמתים לדעתי יכולה וצריכה וזה לא קשה בכלל שתיהיה שוטפת. והפעילות הגדולה בקיץ יכולה להיות או קבלת פנים לאיזה שר שלהם או משהו דומה מול הקונסליה או השגרירות. או יומיים-שלושה-ארבעה-חמישה של פעילות כל היום בכמה שיותר צמתים.

ושוב אני מוכן ורוצה לעזור יש לי עוד כמה ימים בבין הזמנים תבקשו עזרה(מפגישות עד לכל דבר אני באמת ישתדל לעזור).

Last edited by צור וקסלר on Mon Apr 09, 2007 5:41 pm; edited 1 time in total
Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    לשחרר את פולארד Forum Index -> לשחרר את פולארד All times are GMT - 4 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum